Magtól a kenyérig
A MAGTÓL A KENYÉRIG program eredetileg öt alkalomból álló előadássorozata volt a Ládafia Műhelynek. Ez a képgaléria ennek a történetnek állít emléket. Továbbélő, némiképp egyszerűsített változata osztálytermekbe is beköltöztethető ismeretterjesztő foglakozás.
A kaland a magból születő kenyér útjának játékos végigjárása, kezdve a magok felismerésétől a szántás, vetés, boronálás műveletein keresztül az aratás, magtisztítás, őrlőzsámolyos magaprítás munkálataival bezárólag. A „kenyérsütés” otthonra marad a helyszínen őrölt lisztecske hozzáadásával. Az érdeklődők a foglalkozás ideje alatt, kerekeken guruló, fából faragott ökröcskékkel, jármos taligával, faekével, boronával, kőpengés sarlókkal, rostákkal, szitákkal és kőből készült őrlőzsámolyokkal találkozhatnak.
Ismerjük meg mindennapi kenyerünket beszélő múltunkkal!
Ládafia Műhely